Ga je een trouwpak kopen, hier een paar handige tips bij het kopen van een trouwpak!

Naast een mooie bruid hoort een goedgeklede bruidegom. Daarom kies je jouw trouwkostuum met zorg. Want dit is een pak die speciaal bij jou als bruidegom past, afgestemd op jouw maat én persoonlijkheid. Want of je nu een zakelijke, sportieve, klassieke of juiste trendy smaak hebt: voor iedere man is er het perfecte trouwpak.

tips-image

Als je gaat trouwen wil je er, net als je bruid, op je best uitzien. En of je nou dagelijks een pak draagt of alleen bij heel bijzondere gelegenheden, een trouwpak is een klasse apart. Dit is je kans om flink uit te pakken en een bijzonder kostuum te kiezen. Trouwkostuums zijn vaak gemaakt van bijzondere materialen. Deze geven je pak een luxe uitstraling met behulp van bijvoorbeeld licht glimmende stoffen en details zoals speciale motieven, streepdessins en ton sur ton-kleuren.

  • Kom ruim voor je bruiloft langs voor je pak: zo'n twee tot negen maanden voor de bruiloft.
  • Je vriendin krijgt bij de bruidszaak waarschijnlijk een stukje stof van haar jurk mee. Handig voor jou, want met dit voorbeeld weet je zeker dat jullie perfect bij elkaar passen.
  • Je broekspijpen vallen aan de achterzijde net boven de hak van je schoen en zijn aan de voorkant iets korter (de onderkant van de pijp loopt iets schuin).
  • De juiste accessoires zijn de finishing touch van je outfit. Des te belangrijker dus dat je overhemd, das, manchetknopen en schoenen met bijpassende riem passen binnen het hele plaatje. Het is daarom prettiger om alles in één winkel te kopen.
  • Het is mooier als je schoenen en riem van hetzelfde leer zijn gemaakt en dezelfde kleur hebben. Hetzelfde geldt voor je sokken: draag ze in de kleur van je schoenen óf pak.
  • Ook voor mannen is het juiste ondergoed belangrijk! Draag een strakke boxershort: daarmee voorkom je lijnen en oneffenheden onder je pak.
  • Probeer je gewicht in de gaten te houden als je het pak hebt gekocht, zodat het op je trouwdag ook nog perfect zit.
  • Om te voorkomen dat je pak kreukt, vervoer en bewaar je 'm in een degelijk kledinghoes. Daarmee is je kostuum goed verpakt, beschermd tegen vlekken en beschadigingen en er is ruimte voor je accessoires.
  • Om onnodig kreuken op je trouwdag te voorkomen trek je als je gaat zitten je jasje aan beide revers naar voren zodat de rug van het jasje glad tegen de leuning van de stoel komt. In de auto kun je beste je jasje uittrekken.
  • Laat het pak na de bruiloft bij een goede, erkende stomerij reinigen. Controleer eerst of de stomerij ervaring heeft met het behandelen van soortgelijke stoffen.

all-brands